Nytt hos ArkivDigital

ArkivDigital fortsätter att leverera till oss släktforskare, inte minst de numera näst intill oumbärliga registren som gör att vi så mycket snabbare hittar de uppgifter vi söker.
 
Så sent som i höstas växte ArkivDigitals största personregister, ”Befolkningen i Sverige” med 20 år från att omfatta 1880-1920 till 1860-1920. Nu har ytterligare tio år lagts till så att registret omfattar sjuttio år, ca 1860-ca 1930.
 
Registret omfattar alla personer som nämns i Sveriges samtliga husförhörslängder och församlingsböcker upprättade under de aktuella åren. Det betyder att om en person flyttat ofta finns han med många gånger, vilket förklarar att registret är många gånger större än vad Sveriges Befolkning var vid denna tid.
 
Missa inte att använda den rättelseknapp som finns vid varje post om du hittar fel. Det har varit många registrerare som har jobbat med materialet, tillsammans kan vi bidra till att registret blir så felfritt som möjligt.
 
Du håller dig bäst uppdaterad om ArkivDigitals nyheter om du då och då går in på AD:s hemsida eller prenumenerar på deras blogg!
 
Publicerad: 27 februari, 2018